CS CLUB SCHYSST
TILLSAMMANS MED DIG

SCHYSSTA BLOGGEN

Mobbning

Hur mobbning och empati hänger ihop

Ibland sägs det att mobbare inte har någon empati. Det är inte säkert att det stämmer eftersom empatibegreppet ej är så enkelt att man kan säga ja eller nej på frågan om empati saknas när mobbning sker. Här reder Schyssta Bloggen övergripande ut begreppet.

Läs inlägget »
Mobbning

Mobbare kan vara potenta djurmisshandlare

Forskning har påvisat att vissa mobbare är mer benägna att utföra djurmisshandel än den som mobbas eller de som ej står för mobbning. I utkomna rapporter framstår bl.a. brist av empati, utsatt situation i hemmet samt maktställning och aggression emot svagare individer och djur som utlösande faktorer.

Läs inlägget »
Mobbning

Tala med barn om känslor och mobbning

Att tala med barn och lära dem förstå och hantera känslor och mobbning, samt lära dem vara schyssta både mot sig själva och andra, är väldigt viktigt och måste ses som grundläggande för hela samhället. Här ges uppslag och idéer plockat från “Strukturerade Samtal” skrivna 1995-2004. Detta är startsamtalet om känslor. Samtalen passar bäst från mellanstadie och uppåt samt utefter barnens mognad och förståelse.

Läs inlägget »
Att se mobbning ur flera perspektiv är mycket viktigt. Barnperspektiv - Barns perspektiv
Mobbning

Mobbning Barnperspektiv Barns perspektiv

Som vuxen och pedagog, som mobbare och mobbad, är det viktigt att se mobbning från olika perspektiv. Att ta på sig den andres “glasögon” öppnar upp en helt ny värld. Här tankar om barnperspektiv, barns perspektiv, lärandeperspektiv och samhällsperspektiv etc.

Läs inlägget »
Mobbning är ofta förenat med grupptryck
Mobbning

Mobbning – Upplevt och verkligt grupptryck

Det är för de flesta viktigt att vara accepterade av andra och ingå i någon slags grupp. När det gäller mobbning finns ofta mindre bra grupptryck med i bilden. Antingen kan man uppleva att det finns grupptryck, eller vara utsatt för grupptryck. Båda fenomenen kan leda till negativa följder.

Läs inlägget »
CS CLUB SCHYSST är ett registrerat varumärke
Okategoriserade

CS CLUB SCHYSST® är nu registrerat varumärke

För att ge konceptet CS CLUB SCHYSST ett unikum att stå på gjordes varumärkesansökan i december 2018. Ansökan beviljades rekordsnabbt och konceptet emot mobbning, främlingsfientlighet, rasism, kriminalitet och droger är nu registrerat hos PRV.

Läs inlägget »
Mobbning innebär avsaknad av respekt och rädslorespekt samt disrespekt
Mobbning

Mobbning äkta respekt rädslo- och disrespekt

En av de viktigaste byggstenarna vi har i samhället är respekt. Det gäller att både respektera andra och sig själv. Mobbning innebär inte äkta respekt utan istället rädslorespekt och disrespekt. Den som mobbar eller blundar för mobbing dissar den som mobbas och även sig själv. Att veta är att kunna. Kunskap ger respekt och motverkar mobbning på flera olika sätt.

Läs inlägget »
Det är vanligt att mobba sig själv. Det kan kallas för självmobbning.
Mobbning

Kan man mobba sig själv? Om självmobbning!

Det pratas en del (men inte tillräckligt) om mobbning där en eller flera individer utsätter andra. Ännu mindre omtalat men väldigt viktigt att framföra är det som CLUB SCHYSST kallar självmobbning. Här ges en del exempel samt idéer om vad som är bra att tänka på.

Läs inlägget »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Populärast

Håll kontakt och var schysst

Vill du få uppdatering rörande CLUB SCHYSST nyheter och evenemang, skriv din mail i rutan nedan och klicka på prenumerera.